Stilingi stalo reikmenys ir serviravimo taisyklės

Šventinio stalo serviravimas reikalauja žinių ir įgūdžių. Ir visai nesvarbu, ar ruošiate vaišes draugams, ar giminaičiams – stilingi stalo reikmenys ir tinkami serviravimo sprendimai padės sukurti jaukią atmosferą ir suteiks daugiau elegancijos. Be to, pastebėta, kad sėdint prie dailiai serviruoto stalo jaučiamasi kur kas jaukiau ir noriau vystomas pokalbis. Nors serviravimo menas – tai daugybės žinių sintezė, yra kelios universalios taisyklės, tinkančios visiems atvejams.

Ginalo interjerasVisų pirma reikia pradėti nuo staltiesės – ji turi būti švari ir išlyginta. Iš tiesų, staltiesė ir stalo servetėlės atlieka itin svarbų vaidmenį, kuriant bendrąją vaišių atmosferą. Labai svarbu – dailūs stalo reikmenys, indai ir įrankiai. Venkite skirtingų kolekcijų įrankių, kur kas geresnis sprendimas – panašaus dizaino ir stiliaus reikmenys, kuriantys darnią aplinkos harmoniją. Visi stalo įrankiai turi būti dėliojami griežtai simetriškai. Be to, visos vietos turi būti išdėstytos vienodu atstumu. Jei visi svečiai netelpa prie vieno stalo, pailginkite jį arba pagalvokite apie kelis atskirus staliukus, pvz., suaugusiųjų stalą ir vaikų stalą.

Indai turi būti statomi griežtai tiesia linija ir kiek toliau nuo stalo krašto. Ant stalo dedama didelė plokščia lėkštė, kuri paprastai naudojama kaip padėklas. Ant šios lėkštės dedama užkandžių arba sriubos lėkštė (priklausomai nuo to, kas bus patiekiama). Vietoje padėklo statomos lėkštės neturėtų būti naudojamos maistui, t. y. ant jų nedėkite salotų ar užkandžių. Kitas žingsnis – įrankių sudėjimas. Už lėkštės dedamas nedidelis desertui skirtas šaukštelis, dešinėje pusėje statoma vandeniui skirta taurė. Kairėje išdėliojamos reikalingos šakutės (jų kiekis priklauso nuo meniu). Kraštinė šakutė naudojama užkandžiams, antra – žuvies patiekalams, trečia (esanti arčiausiai lėkštės) – mėsos patiekalams. Dešinėje pusėje atitinkama tvarka padedami peiliai. Šakutės dedamos dantukais į viršų, peilis atsukamas aštriąja puse į pagrindinę lėkštę. Paprastai į kairę nuo padėklinės lėkštės yra pastatoma maža plokščio pagrindo lėkštutė, kurioje dedama duona, o po pietų – vaisių luobelės. Gražiai sulankstyta stalo servetėlė dedama į gilią arba užkandžiams skirtą lėkštę. Servetėlę galima padėti ir ant stalo, į kairę nuo lėkštės (šiuo atveju lėkštutė duonai yra patraukiama toliau nuo stalo krašto).

Kad serviravimas būtų išbaigtas, visais atvejais jums bus reikalingi kokybiški stalo reikmenys. Siūlome rinktis žinomo gamintojo indus. Vienas populiariausių pasirinkimų – stilingi IITTALA reikmenys, puošiantys vaišių stalą ir puikiai tinkantys įvairioms progoms. Visi indai turi būti švarūs ir gerai nublizginti. Kad serviravimas būtų išbaigtas, nepamirškite apdailos sprendimų. Siūlome stalo viduryje pastatyti nedidelę vazą su nuskintomis gėlėmis. Venkite itin didelių puokščių, kadangi jos trukdys svečiams bendrauti.

Submit comment

Allowed HTML tags: <a href="http://google.com">google</a> <strong>bold</strong> <em>emphasized</em> <code>code</code> <blockquote>
quote
</blockquote>